Jelenleg - bár még van hátra 5 forduló - elég kiélezettnek látszik a helyzet. Csoporton belül a Jets van egy pici előnyben, a 8-3-as győzelmi és 3-1-es divízión belüli mutatójával. A Patriots 7-4-es győzelmi, és 3-2-es divízión belüli eredményt tud felmutatni. De nem szabad leírni a Dolphinst sem (6-5, 2-2), és bár csoportgyőzelemre a divízión belüli mutatói alapján (0-3) nem esélyes, de 6-5-el áll a Bills is. Több csapat azonos győzelmi mutatója esetén az egymás elleni eredmények döntenek. A Patriots és Jets esetében ez 1-1, vagyis a divízión belüli eredmény dönt, amiben jelenleg a Jets a jobb. Igaz a Pats már csak a Bills-el játszik (ráadásul az utolsó héten), a Jets pedig a Bills-el és szintén az utolsó héten a Dolphins-al. Nincs kizárva, hogy mind a továbbjutásról, mind a wildcard hely(ek)ről ez a két meccs fog dönteni. /A Pats 1-1-re áll a Dolphins-al, és 1-0-ra a Bills-el szemben/

Ebből így egyenes ági továbbjutás, vagy kiesés is lehet... De lehet Wildcard is, és ekkor jönnek a képbe a többiek:
Jelen állás szerint ugyanúgy 7-4-el áll a Ravens és a Colts. És itt rövidre is zárult, mivel a Patriots mindkét csapattól kikapott. Az NFL „igazságtalansága”, hogy a jelenlegi eredmények alapján az AFC 5. (statisztikailag) legjobb csapata nem lenne benne a 6 továbbjutóban. :)

És akkor a sorsolás (zárójelben a győzelmi mutató és a jelenlegi statisztikai helyezés az összesített listán):
Pittsburg Steelers (8-3, 3.)
Seattle Seahawks (2-9, 27.)
Oakland Raiders (3-8, 31.)
Arisona Cardinals (7-4, 8.)
Buffalo Bills (6-5, 24.)

Ja, a Patriots a 10. ezen a listán...

A bejegyzés trackback címe:

https://jovobelato.blog.hu/api/trackback/id/tr78789565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása