Némi NFL latolgatás: Tennessee Titans

Az utolsó fordulóban játszanak a csoportban rivális Colts-al (aki 7-4-el áll most). Ha addig minden meccsüket bukják, és a Colts minden összecsapáson nyer, akkor a Titans 10-5-el, a Colts pedig 11-4-el állna a meccs előtt. Vagyis elég lenne ezt a meccset megnyerni (egyszer már verték a Colts-ot), és megvan a csoportgyőzelem. Ha pedig a következő 4 meccsből kettőt is nyernek, akkor már nem oszt, nem szoroz az utolsó meccs, hiszen 12-4-es lehet mindkettőjük mutatója (feltéve továbbra is, hogy a Colts nyeri minden meccsét). Ebben az esetben a divízión belüli mutató (Titans: 4-0, Colts: 2-2) dönthet, vagy ha ez is egál, akkor a konferencián belüli mutató (Titans: 7-1, Colts: 6-2) számít. Ezen elméleti esetben a Titans két nyert meccséből valamelyik biztosan konferencián, vagy csoporton belüli ellenfél ellen lesz, ezzel jobb helyzetbe kerülve, mint a Colts. De maradva a „döntetlen a csoport élén” lehetőségek alapfeltételénél, miszerint a Colts minden meccsét nyeri, íme a sorsolásuk:



Cleveland Browns (4-7, 23.)


Cincinatti Bengals (1-9, 29.)


Detroit Lions (0-11, 32.)


Jacksonville Jaguars (4-7, 21.)


Tennessee Titans (10-1, 1.)



Vagyis a Titans-t kivéve nem túl acélos gárdák. Az Indianapolis egyébként a 9. ezen a listán. Azt hiszem ennek ellenére elég esélyes, hogy a Tennessee csoportgyőztesként jut tovább. Ha viszont mégis beelőzi a Colts, s minden további meccsen bukik a Titans, a mérlege 10-6 lenne. Mivel jelenleg a wildcard várományosok – miként azt lentebb írtam – 7-4-es mérleggel állnak, vagyis legalább 3 meccset nyerniük kell, hogy legalább egálban legyenek a Titans-al, ezért gyakorlatilag biztosra venném, hogy a Tennessee tovább fog jutni a csoportból.



Ha csoportgyőztesként teszi ezt, akkor biztosan otthon játszik majd, valamelyik wildcardossal, ha wildcard-al jut be a legjobb hatba, akkor pedig szerintem a Broncos-hoz megy játszani, aki gyakorlatilag a konferencia leggyengébb csoportgyőztese címre pályázik.



Tehát így szépen körbejárva, ki merném jelenteni, hogy a Titans jó eséllyel eljut a főcsoport-elődöntőig, a jelenlegi, szinte csak a futásra alapozó játékával. Ott viszont már kell(het) egy olyan Collins játék, mint (ha jól emlékszem) a Bears ellen… :)

A bejegyzés trackback címe:

https://jovobelato.blog.hu/api/trackback/id/tr31791777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása